До Європи повернувся страх перед війною - Шульц

До Європи повернувся страх перед війною - Шульц

Укрінформ
Через 25 років після падіння Берлінського муру до Європи знову повернувся страх перед війною.

На цьому наголосив у Берліні президент Європарламенту Мартін Шульц, виступаючи у неділю з промовою з нагоди 25-річчя падіння Берлінського муру, передає власний кореспондент Укрінформу в ФРН.

«Сьогодні, чверть століття з того моменту, як ми думали, що настала епоха тривалого миру, страх перед війною повернувся до Європи», - заявив він.

Глава ЄП звернув увагу на конфлікт на сході України та протиправні агресивні дії Росії щодо неї. «У безпосередньому сусідстві з ЄС відбуваються війни, розпадаються держави, силою змінюються кордони, а люди тікають від небачених жорстокостей», - сказав він.

З огляду на це, за його словами, перед Європою нині стоїть питання: «Чи допустимо ми, щоб замість сили права повернулося право сильнішого?».

Читайте також: Шульц проти насильницької зміни кордонів, але зв’язок із Росією триматиме

Як зазначив німецький політик, 9 листопада 1989 року вчить тому, що «все можливо, але ніщо не гарантовано навіки». Тому, додав він, потрібно бути готовими до ризиків і бути готовими захищати свої грунтовні цінності.

Раніше, виступаючи у Берліні в неділю з так званою «європейською промовою» під час заходу, організованого Фондом Конрада Аденауера, Мартін Шульц назвав неприйнятним то факт, що кордони в Європі змінюються нині насильницьким шляхом. Проте, за його словами, врегулювання конфлікту в Україні повинно відбуватися лише за допомогою політичних кроків. "Нам слід чітко визнати свою прихильність збереженню територіальної цілісності України, але при цьому тримати відкритими комунікаційні канали з Росією", - зауважив соціал-демократ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-