Меркель побачила у падінні Берлінського муру послання для українців

Меркель побачила у падінні Берлінського муру послання для українців

Укрінформ
Речі можна змінити на краще - це послання, яке несе падіння Берлінського муру і яке сьогодні спрямоване передусім до людей в Україні, Сирії, Іраку та інших країнах, де порушується право на свободу.

На цьому наголосила у Берліні канцлер Німеччини Ангела Меркель, виступаючи у неділю з промовою з нагоди 25-річчя падіння Берлінського муру, передає власний кореспондент Укрінформу в ФРН.

«Ми маємо силу творити, ми можемо змінити речі на краще - це послання, яке несе падіння Берлінського муру і яке спрямоване не лише до нас у Німеччині, а й до інших країн Європи та світу, а у ці дні особливо до людей в Україні, Сирії, Іраку та інших регіонах, де існує загроза або вже порушуються права людини та право на свободу», - сказала вона.

За її словами, це послання також містить у собі «переконання, що сьогодні і в майбутньому можна буде знести й інші стіни - стіни диктатури, насилля, ідеологій та ворожості».

Читайте також: Меркель непокоять російські війська біля України

«Падіння Берлінського муру засвідчило: мрії можуть збуватися, ніщо не повинно залишатися таким, яким є, навіть якщо бар’єри на даний момент є дуже високими», - зазначила канцлер. Цим досвідом німці сьогодні готові ділитися зі своїми партнерами у світі, додала вона.

Як повідомлялося, з нагоди 25-річчя падіння Берлінського муру глава німецького уряду у неділю взяла участь у відкритті нової експозиції в «Музеї Берлінської стіни», де виступила з промовою. Меморіальний комплекс знаходиться на Бернауерштрассе, де збереглися залишки бетонної стіні і знаходиться "Каплиця примирення". Щороку 9 листопада політики та представники громадськості запалюють тут свічки і кладуть квіти, а також поминають молитвою тих, хто загинув від рук тоталітарного режиму.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-