Більше 40 бійців з батальйону «Прикарпаття» досі переховуються

Більше 40 бійців з батальйону «Прикарпаття» досі переховуються

Укрінформ
Місцеперебування більше 40 військових батальйону «Прикарпаття», проти якого порушено кримінальну справу за самовільне залишення зони АТО у серпні, досі залишається невідомим.

Про це кореспондентові Укрінформу розповів голова Івано-Франківської ОДА Олег Гончарук.

«Більше 100 військових батальйону «Прикарпаття» знаходяться у Закарпатті, де готуються до завершення своєї служби. Досі немає інформації, де знаходяться понад 40 військових батальйону. Ситуація складна. Людина, яка присягнула служити в армії, не ходить на роботу. Їм необхідно обов’язково з’явитись за місцем розташування частини в Рівному або на Закарпатті», - зазначив Олег Гончарук.

Він переконаний, що до всіх, хто «через психологічний стан або інші причини не прибули в розташування частини, не будуть застосовані репресивні заходи». У військовій прокуратурі запевнили, що стаття про дезертирство стосовно цих людей не розглядається.

За словами Олега Гончарука, зниклих солдат можуть звинуватити у несанкціонованому ввезенні зброї або інших порушеннях.

Нагадаємо, тербатальйон «Прикарпаття» створений з призовників та добровольців у травні. В зону АТО батальйон, підпорядкований Міноборони, потрапив на початку серпня. За кілька тижнів військові самовільно залишили бойові позиції. Комбат Віталій Комар обгрунтував своє рішення кількаденним мінометним обстрілом та бажанням вберегти життя майже 300 солдат. За фактом самовільного залишення позицій порушено кримінальне провадження. У жовтні Головний військовий прокурор України Анатолій Матіос назвав вчинок військових тербатальйону «Прикарпаття» втечею та передумовою, яка стала початком трагедії під Іловайськом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-