Російський політолог сказала, від чого залежить повернення Криму

Російський політолог сказала, від чого залежить повернення Криму

Укрінформ
Подальша доля Криму багато у чому залежить від того, якою у майбутньому стане Україна, від позиції Європи і від того, як Росія фінансово підтримуватиме життєдіяльність півострова.

Про це в інтерв'ю Укрінформу розповіла політолог, провідний співробітник Центру Карнегі у Москві Лілія Шевцова.

«Якою мірою Росії вдасться зберегти Крим, це багато в чому залежить від позиції України, яка зараз має побудувати свою нову, успішну державу і стати цивілізаційним прикладом успіху для жителів Криму. Велика роль у цьому відводиться і позиції Європи - якою мірою вона наполягатиме на поверненні Криму Україні і повазі принципу територіальної цілісності. І, нарешті, багато в чому усе залежатиме від того, як довго убожіючий російський бюджет буде здатний виділити гроші на підтримку життєдіяльності Криму», - сказала Шевцова.

Вона також висловила переконання, що «речі, які робляться військовою силою і агресією у XXI столітті, недовговічні».

Читайте також: Єврокомісар повернувся з Криму шокований пропажами людей і свавіллям "самооборони"

Зокрема, політолог припустила, що популярність, яку отримав Володимир Путін серед росіян за рахунок анексії Криму, нестійка і недовговічна.

"Термін "Кримнаш" став основною ідеєю військово-патріотичної мобілізації для російського суспільства зараз. Але вона має властивість "вивітрюватися", тому що у 2008 році 87% росіян підтримали Путіна в опозиції до Грузії. Але потім показник цієї підтримки зменшився до 60%. Власне, йдеться про нестійку частину населення у 20-25%, які Путін виграв за рахунок "кримнашизму", - сказала експерт.

Повний текст інтерв'ю читайте тут.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-