У Берліні кажуть, що російські авіаманеври небезпечні для цивільної авіації

У Берліні кажуть, що російські авіаманеври небезпечні для цивільної авіації

Укрінформ
Польоти російських військових літаків, що почастішали останнім часом у міжнародному повітряному просторі над Атлантикою, Чорним, Північним та Балтійським морями, несуть небезпеку для цивільної авіації.

Про це заявив у п'ятницю в ефірі німецького телеканалу ZDF координатор уряду ФРН з питань співпраці з Росією, Центральною Азією та країнами «Східного партнерства» Гернот Ерлер.

«У таких випадках літаки НАТО піднімаються у повітря, фіксують місцезнаходження російських військових літаків та супроводжують їх, зменшуючи таким чином небезпеку для цивільної авіації, але повністю виключити можливість виникнення небезпечних ситуацій не можна», - сказав він.

Військові авіаманеври Росії в Європі представник німецького уряду вважає «демонстрацією сили». «Росія доводить власні можливості і перевіряє здатність повітряної оборони Заходу», - зауважив він.

Читайте також: Російські військові знайшли, як легалізувати "навчання" на Донбасі

Водночас дипломат вказав на те, що польоти російських військових літаків відбуваються у міжнародному авіапросторі, що не є чимось протизаконним. Тому, вважає Ерлер, реакція Заходу повинна бути обережною і стриманою.

Нагадаємо, у НАТО інформували про «нечуване» зростання упродовж останніх днів активності бойової авіації Росії над Північним, Балтійським, Чорним морями та Атлантичним океаном. У цьому зв'язку командування НАТО кілька разів піднімало в повітря винищувачі країн Альянсу, які належать, зокрема, Норвегії, Великій Британії, Португалії, Німеччині та Туреччині. Канцлер Німеччини Ангела Меркель напередодні заявила, що не бачить через це особливих підстав для занепокоєння.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-