Голосування завершилося на всіх дільницях за кордоном

Голосування завершилося на всіх дільницях за кордоном

Укрінформ
Голосування на позачергових парламентських виборах в Україні офіційно завершилося на всіх ДВК Закордонного виборчого округу.

Останньою о 20-й годині за місцевим часом (о 5-й ранку за Києвом) закрилася виборча дільниця в Сан-Франциско, передає власний кореспондент Укрінформу в США.

Загалом, у Сполучених Штатах працювали чотири дільниці, де географічно розташовані консульські установи України - у Вашингтоні, Нью-Йорку, Чикаго й Сан-Франциско.

Відтак, у США на нинішніх виборах проголосували 2582 громадянина України, що становить дещо більше 5 відсотків від загальної кількості зареєстрованих виборців. При цьому найбільшу активність продемонстрували українські громадяни на дільниці в Чикаго, куди прийшли віддати свої голоси 995 осіб.

Читайте також: Українці в Чехії голосували за «Народний фронт»

Як підтвердили Укрінформу, практично на всіх ДВК невисокий відсоток явки в США пов'язаний, передусім, із фактором великих географічних розмірів країни. Багато людей просто не можуть дозволити собі далеких подорожей, іноді в кілька тисяч кілометрів, як наприклад з Аляски, щоб дістатися виборчої дільниці.

Тим не менше, варто зауважити, що активність громадян під час президентських виборів у травні в США була вищою - близько 5,7 тис. людей. Певною мірою це пояснюється подібною тенденцією і в самій Україні, де, за статистикою, виборці більш охоче йдуть віддавати свої голоси, щоб обрати главу держави, ніж представників політичних сил у парламенті.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-