Газової угоди ще немає, але Еттінгер каже про прогрес

Газової угоди ще немає, але Еттінгер каже про прогрес

Укрінформ
Україна і Росія можуть підписати проміжну угоду про умови постачання газу продовж зимового періоду наступної середи, 29 жовтня.

Про це заявив віце-президент Єврокомісії Гюнтер Еттінгер за результатами тристоронніх газових переговорів у вівторок у Брюсселі, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Ми досягли важливого прогресу. Усі партнери сподіваються досягти проміжної, тимчасової угоди щодо зимових умов для України. Ми очікуємо на рішення, яке забезпечить постачання газу до Євросоюзу, Західних Балкан і, звичайно, для України. Сьогодні ми визначили позиції, які будуть обговорені на рівні урядів, керівників компаній, а також Єврокомісії і Ради ЄС. На базі цього документу, на наступній тристоронній зустрічі, яку ми сподіваємося провести як фінальну наступної середи у Брюсселі, ми будемо готові ухвалити рішення і поставити підписи партнерів», - заявив Еттінгер.

Читайте також: Яценюк: Я знаю «російські штучки»

Він зазначив, що йдеться про ціну газу для України на період до кінця березня 2015 року у 385 доларів на тисячу кубометрів, що гарантує російська сторона.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-