МЗС про касетні снаряди: Human Rights Watch стала жертвою шахрайства терористів

МЗС про касетні снаряди: Human Rights Watch стала жертвою шахрайства терористів

Укрінформ
Довідь Human Rights Watch, в якій організація заявила про наявність доказів щодо використання нібито українськими збройними силами касетних боєприпасів, інсценована терористами для дискредитації української армії.

Про це у вівторок на брифінгу у Києві заявив речник МЗС України Євген Перебийніс, передає кореспондент Укрінформу.

 "На жаль, мусимо констатувати, що у випадку з інформацією, розповсюдженою Human Rights Watch, очевидно також йшлося про інсценування та використання представниками незаконних збройних формувань такої поважної організації для досягнення своїх пропагандистських цілей", - зазначив Перебийніс.

Він наголосив, що твердження організації не підкріплені жодними конкретними фактами та базуються на свідченнях кількох місцевих жителів. Речник також зазначив, що точка зору української влади у доповіді відсутня.

"Про інсценування свідчать і деякі відеокадри, розповсюджені Human Rights Watch. Зокрема, звертає на себе увагу кут заходу в землю боєприпасів, що не розірвалися прямо під стіною житлового будинку. Все це свідчить про те, що, на жаль, Human Rights Watch, очевидно, стала жертвою елементарного шахрайства з боку терористів", - наголосив Перебийніс.

Читайте також: Україна не застосувала касетних боєприпасів - РНБО

Водночас він запросив організацію до більш широкого розслідування використання касетних боєприпасів на Донбасі та запевнив у сприянні з боку України.

"Те, що (касетні боєприпаси. - Ред.) використовуються терористами з наданої Росією зброї, - сумнівів немає", - додав Перебийніс.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-