Ситуація на Донбасі ще далека від врегулювання – Олланд

Ситуація на Донбасі ще далека від врегулювання – Олланд

Укрінформ
Президент Франції Франсуа Олланд, який напередодні брав участь у переговорах в рамках "нормандської четвірки" в Мілані, вважає, що попри певний прогрес, ситуація на Донбасі ще далека до остаточного врегулювання.

Про це він заявив у суботу, виступаючи перед керівниками міжнародних організацій в Шато де ла Мюетт, йдеться у поширеному Єлисейським палацом комюніке, що є у розпорядженні Укрінформу.

"Невже ми наблизилися до розв’язання української кризи? Ні, ще ні. Відбулися дискусії між президентами Порошенком і Путіним. Працює формат "нормандської четвірки", - сказав Олланд.

За його словами, у Мілані під час переговорів було досягнуто певного процесу. "Особливо по газу або угоди, яка в даний час знаходиться "на столі". Залишилося питання фінансування, яке ми повинні обговорити. Але це був дуже важливий момент і для українців, які готуються пережити зиму, і для росіян, які чекають на оплату", - зазначив французький президент.

Він також відзначив прогрес у процесі запровадження контролю за українсько-російським кордоном та припинення вогню. "Франція і Німеччина вирішили надати безпілотники та інші засоби для підтримки ОБСЄ, яка є дуже важливою організацією в Центральній Європі і братиме участь у процесі контролю за кордоном", - зазначив Франсуа Олланд.

Читайте також: Порошенко домовився про зустріч керівників прикордонників України і РФ

Під час зустрічі з французьким президентом були присутні керівники багатьох міжнародних організацій. Зокрема, виконавчий директор МВФ, керівники Світового банку, Світової організації торгівлі, Міжнародної організації праці та Організації економічного співробітництва та розвитку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-