США вимагають, аби Росія допустила до Савченко міжнародні організації

США вимагають, аби Росія допустила до Савченко міжнародні організації

Укрінформ
Сполучені Штати вимагають від Росії допустити до незаконно ув'язненої в РФ української льотчиці Надії Савченко представників міжнародних гуманітарних організацій та закликають негайно звільнити її та українського кінорежисера Олега Сенцова з-під варти.

Про це заявив під час засідання напередодні постійної ради ОБСЄ у Відні глава Місії США при ОБСЄ Даніель Байєр, передає Укрінформ із посиланням на повідомлення Посольства США в Україні.

"Ми закликаємо до негайного звільнення Надії Савченко, а також закликаємо Росію допустити до неї представників міжнародних гуманітарних організацій", - наголосив американський дипломат.

При цьому він підкреслив: минулого тижня представник РФ заявив, що занепокоєння США, викликане незаконними затриманнями, буде передане до Москви. "Проте, цього тижня, здається, наші заклики так і не почули, оскільки ми дізналися, що слухання по справі пані Савченко перенесено ще на один місяць, і їй належить пройти додаткову психіатричну експертизу впродовж місяця", - зазначив посол.

Він підкреслив, що це "нагадує використання психіатрії в політичних цілях, яке застосовували до дисидентів у радянські часи".

Байєр також наголосив, що Сполучені Штати засуджують утримання українського кінорежисера й активіста Майдану Олега Сенцова. "Ми стурбовані отриманими цього тижня новинами про те, що російська влада відмовилася розслідувати заяви про катування Сенцова в ув’язненні", - заявив дипломат.

Читайте також: На час проходження медекспертизи Савченко позбавили сну

Від імені США він закликав Росію "поважати міжнародні зобов’язання та свої зобов’язання перед ОБСЄ" та виступив з вимогою "негайно звільнити цих громадян України, а також інших, утримуваних на подібних сумнівних підставах".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-