Симоненко в ПАРЄ вигороджує Росію і винуватить у війні Київ

Укрінформ
Член офіційної делегації України комуніст Петро Симоненко з трибуни ПАРЄ заявив, що до збройного конфлікту на сході України не причетний «зовнішній фактор», а його причина - відсутність взаєморозуміння Києва та Донбасу.

Про це він заявив у Страсбурзі, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«На мою думку, неповноцінно шукати пояснення причин війни (в Україні) зовнішніми факторами. До тих пір, поки ми не розберемося з внутрішніми факторами, ми заганятимемо хворобу вглиб і створюватимемо передумови для знищення територіальної цілісності України», - сказав він.

За його словами, українському народу не дали можливості волевиявлення, проведення референдуму про статус російської мови, про децентралізацію влади і федералізацію. «Замість цього київська влада направила на схід танки для приборкання людей», - сказав він, додавши, що відсутність взаєморозуміння між Києвом та Донбасом стала причиною збройного конфлікту.

Нагадаємо, Петро Симоненко виявився єдиним членом української делегації і одним із небагатьох парламентаріїв ПАРЄ, який напередодні підтримав антиукраїнські поправки до тексту резолюції ПАРЄ, запропоновані росіянами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-