Франція порадила Рогозіну поки не чекати Містралів

Франція порадила Рогозіну поки не чекати Містралів

Укрінформ
У Міністерстві закордонних справ Франції наголошують, що «за нинішніх обставин» поставка Росії вертольотоносців типу "Містраль" неможлива.

Про це заявив на брифінгу в Парижі заступник офіційного представника МЗС Франції Александр Джіорджіні, коментуючи на прохання власного кореспондента Укрінформу сьогоднішню заяву віце-прем'єра РФ Дмитра Рогозіна щодо Містралів.

«Я звертаю вашу увагу на заяву президента (Французької – ред.) Республіки під час прес-конференції. Поставка "Містралів" наприкінці жовтня за нинішніх обставин неможлива», - зазначив дипломат.

Водночас, за його словами, якщо угода про припинення вогню на сході України дотримуватиметься і процес мирного врегулювання буде завершений, то кораблі можуть бути доставлені і контракт виконаний.

Читайте також: Країнам Євросоюзу пропонують викупити «Містралі» у Франції

Нагадаємо, що російський віце-прем'єр Дмитро Рогозін у понеділок заявив, що Росія може обійтися без французьких вертольотоносців оскільки сама може складати кораблі такого типу.

За його словами, Містралі нібито і не дуже підходили Росії, тому що розраховані на середземноморський клімат, а не на північний.

При цьому Рогозін пригрозив Франції, що її спроба  перепродати Містралі або віддати комусь іншому не матиме успіху, оскільки кормові частини вертольотоносця зібрані в Росії, тому росіяни будуть змушені їх «віддерти».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-