Донецький аеропорт: терористи відступили під українськими зенітками

Донецький аеропорт: терористи відступили під українськими зенітками

Укрінформ
В суботу, близько 19-ї, поблизу населеного пункту Спартак розпочалися та тривали протягом двох годин жорстокі бої сил зенітного ракетного дивізіону Повітряних сил Збройних Сил України із підрозділами збройних сил РФ.

Про це повідомляє прес-центр Повітряних сил ЗСУ.

«Військовослужбовці, перебуваючи на варті, помітили рух у напрямку Донецького аеропорту колони танків Російської Федерації та доповіли командиру частини підполковнику Миколі Маламену. Негайно відреагувавши, командир наказав зробити попереджувальні постріли із зенітної установки, внаслідок чого противник відкрив вогонь по позиціях військовослужбовців Повітряних Сил», - йдеться у повідомленні.

Розуміючи відповідальність та обов'язок, військовослужбовці вступили у вогневий бій з переважаючою кількістю сил та засобів супротивника.

«Незважаючи на сутінки та обмежену видимість, особовий склад підрозділу влучно завдавав вогневих ударів по противнику. Через деякий час противник не витримав натиску українських військових і відступив», - стверджують у прес-центрі.

Читайте також: Сили АТО відбили танкову атаку на аеропорт Донецька. Відео

«Ми розуміли усю небезпечну ситуацію, але обов'язок перед товаришами по зброї не дав нам відступити. Адже якби мої хлопці не зупинили ворожі танки та пропустили їх далі, можливо, серед нас не було б втрат, але були б вони там, далі, на інших позиціях, які стояли б на шляху супротивника, і хто знає, скільки полягло б наших товаришів», - сказав підполковник Маламен.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-