В Євросуді кажуть, що Януковича й Азарова можуть

В Євросуді кажуть, що Януковича й Азарова можуть "підвісити" на 4 роки

Укрінформ
Колишні українські високопосадовці, яким Рада Євросоюзу заморозила активи, можуть чекати на рішення Суду ЄС щодо оскарження цих санкцій до 4 років.

Таке роз'яснення власному кореспондентові Укрінформу надав високопоставлений співробітник Суду ЄС, розташованого у Люксембурзі.

«Розгляд таких позовів на скасування рішень Ради ЄС від фізичних осіб у рамках першої інстанції може тривати до двох років. Далі упродовж аналогічного періоду може тривати розгляд апеляції, якщо сторона не згодна із першим рішенням», - пояснив співрозмовник агентства.

Він зазначив, що в рамках розгляду справи спочатку триває письмова процедура, під час якої сторони процесу обмінюються своїми юридичними позиціями. Далі призначаються публічні слухання, які є відкритими для громадян і журналістів.

Читайте також: Гра про божевільного Януковича потрапила в топ Google Play

Як повідомляло агентство, позови до Суду ЄС на оскарження блокування активів подали екс-президент Віктор Янукович та два його сини, екс-прем'єр-міністр Микола Азаров та його син, брати Андрій та Сергій Клюєви, бізнесмен Сергій Курченко, колишній генеральний прокурор Віктор Пшонка та його син, а також колишній перший віце-прем'єр-міністр Сергій Арбузов

5 березня Євросоюз «заморозив» активи 18 українських колишніх посадовців, яких підозрюють у незаконному заволодінні державною власністю.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-