У НАТО пообіцяли нову дієву допомогу Україні - Долгов

У НАТО пообіцяли нову дієву допомогу Україні - Долгов

Укрінформ
Нові агресивні дії Росії проти України сьогодні кардинальними чином змінили стримані підходи країн-членів НАТО щодо необхідності надання допомоги українському партнеру.

Про це заявив глава Місії України при НАТО Ігор Долгов за результатами надзвичайного засідання Комісії Україна-НАТО, яке було скликано у п'ятницю за вимогою української сторони, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Засідання кардинально змінило настрої серед країн-членів Альянсу напередодні саміту у форматі Комісія Україна-НАТО, який відбудеться 4 вересня в Уельсі (на рівні Президента України, глав держав та урядів країн-членів на Генерального секретаря Альянсу - ред.). Нова агресивна кампанія Російської Федерації змусила усіх переглянути досить стримані до цього часу підходи щодо кваліфікації дій Росії та щодо визначення шляхів подальшої підтримки нашої держави", - сказав український посол.

Водночас, він відзначив, що Україна, яка не є членом НАТО, не може розраховувати на пряму військову підтримку з боку Альянсу.

"Але, разом з тим, є достатньо засобів у країн-членів НАТО, у самого Альянсу як колективної організації, щоб не тільки політично підтримати Україну, але й надати необхідні ресурси для того, щоб у цій складній ситуації Збройні сили України мали більше спроможностей протистояти прямій агресії", - наголосив Долгов.

Читайте також: НАТО не проти приєднання України - Расмуссен

Він поінформував, що сьогодні під час засідання Комісії представники деяких країн-членів заявили, що їхні уряди вже прийняли або планують ухвалити найближчим часом рішення щодо внесків у трастові фонди з допомоги Україні, а також запевнили, що першочергові потреби українського партнера будуть безумовно розглянуті.

"І ми чекаємо на позитивні відповіді і дієву підтримку з боку країн-членів НАТО", - підкреслив український дипломат.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-