Україна просить масштабної військової допомоги від ЄС

Україна просить масштабної військової допомоги від ЄС

Укрінформ
Україна закликає ЄС провести надзвичайну сесію Європейської ради 30 серпня з метою запровадження подальших санкцій проти Росії та надання українській стороні масштабної військової і військово-технічної допомоги для протистояння прямій військові агресії з боку Росії

Україна закликає ЄС провести надзвичайну сесію Європейської ради 30 серпня з метою запровадження подальших санкцій проти Росії та надання українській стороні масштабної військової і військово-технічної допомоги для протистояння прямій військові агресії з боку Росії.

Про це йдеться у поширеному у четвер коментарі представника України при Євросоюзі Костянтина Єлісєєва, повідомляє власний кореспондент Укрінформу у Брюсселі.

«Україна і Європейський Союз повинні зупинити цю війну. Ми закликаємо до проведення 30 серпня надзвичайної сесії Європейської ради по Україні. Досить поступок і умиротворювань агресору! Солідарність повинна бути абсолютною і безсумнівною. Вона повинна матеріалізуватися у подальші рішучі й істотні санкції, а також широкомасштабну військову і військово-технічну допомогу Україні задля зупинення агресора», - наголосив посол України при ЄС.

На переконання Єлісєєва, зараз настав час, коли дії повинні замінити слова.

Посол нагадав, що з початку військової агресії Росії у лютому Рада ЄС ухвалила 11 висновків по Україні, а Європарламент прийняв 4 резолюції, закликаючи РФ поважати територіальну цілісність Україні.

«Чи не було цього достатньо, щоб зрозуміти, що слова нічого не значать для Кремля?» - запитав Костянтин Єлісєєв у європейських партнерів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-