Як робляться сенсації: Луганський машинобудівний завод в Росію не переїжджає

Як робляться сенсації: Луганський машинобудівний завод в Росію не переїжджає

Укрінформ
Луганський машинобудівний завод в Росію не переїжджає. Сенсаційна новина, якою порадували в середу своїх співвітчизників російські ЗМІ, насправді виявилася пропагандистською брехнею.  

Як показало розслідування Укрінформу, в Росію перебрався директор компанії ТОВ "Луганський машинобудівник-43" Микита Друзьєв з двома десятками своїх підлеглих. Він же і дав інтерв'ю журналістам.

«З українським громадянством вирішили попрощатися і отримати російські паспорти. Запускаємо бізнес в Чебоксарах. Нині вже знайдено приміщення для заводу, йде підключення верстатів і ремонт їдальні. Підприємство в основному працювало на російський ринок, тому було прийнято рішення про перенесення виробництва», - підкреслив  Друзьєв і зі свого боку пообіцяв росіянам нові робочі місця.  

Читайте також: В Радбезі не знають, де устаткування військових заводів Донбасу

Що ж може дати Росії новий завод?

Згідно з інформацією, узятою з сайту ТОВ "Лугмаш-43", ця компанія зареєстрована в 2002 році і має усього півсотні співробітників. Найсерйознішою його продукцією стала розробка  автомата для різання пружинного дроту. Окрім нього, в прайсі продукції, що реалізовується, числяться втулки, муфти, шестерні і ніпелі.

Останніми роками тут в основному кували грати для огорож, вікон і цвинтарних огорож. У нас, звичайно, будь-яка праця почесна, але погодьтеся, розмах для сенсації замалий.

Що ж до лідера промислового виробництва, ЗАТ «Луганський машинобудівний завод ім. О.Я. Пархоменка», він, як і раніше, знаходиться на своєму місці. Дай бог, війна закінчиться, і гірничо-збагачувальне устаткування, що випускається тут, дуже навіть знадобиться для відновлення українських шахт. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-