Валютні кредити проіндексують за курсом 8 гривень - Шлапак

Валютні кредити проіндексують за курсом 8 гривень - Шлапак

Укрінформ
Переведення валютних кредитів громадян у гривню відбудеться за курсом на початок 2014 року - 8 грн за долар.

Про це повідомив міністр фінансів Олександр Шлапак на прес-конференції в Кабінеті Міністрів у середу, передає кореспондент Укрінформу.

"Ми обраховуємо в гривні ту суму, яку станом на 1 січня сплачував громадянин, відповідно до кредитної позики. Саме цю суму він буде сплачувати надалі. Різницю, яка виникає в курсі між 12 і 8, ми заціпляємо на кінець договору, який буде укладений. За умови, що громадянин буде чемно платити без затримок ці свої платежі по курсу 8, анулюється цей хвіст, який він мав би заплатити по курсу 12. Якщо він не платить - повертається курс 12, і з ним починає банк розбиратися відповідно до існуючих процедур", - пояснив Шлапак.

Відповідний законопроект, за його словами, переданий до парламенту, і може бути розглянутий уже в перших числах вересня.

Читайте також: Рада у принципі згодна перевести валютні кредити у гривню

Міністр фінансів зазначив, що в законі закладено і деякі обмеження щодо кредитних угод. “Якщо у тебе 10 квартир - так не буде. Про одну квартиру можемо говорити, якщо для власного проживання. Якщо це комерційний проект - ризикуй разом з усіма і з курсом”, - наголосив він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-