Десантники знищили танк і два десятки бойовиків, які проривалися до Савур-Могили

Десантники знищили танк і два десятки бойовиків, які проривалися до Савур-Могили

Укрінформ
Українські десантники знищили дві фури з боєприпасами та один танк російських найманців, які у складі колони рухалися у прикордонні в напрямку висоти Савур-Могила.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомив боєць аеромобільної бригади, підрозділ якої наніс удару по колоні терористів.

"В результаті нанесеного нами удару було знищено 2 фури з боєприпасами і один танк бойовиків", - сказав він.

За словами співрозмовника, кількість вбитих російських найманців порахувати складно, однак там "точно не менше 20 трупів".

Удар по колоні терористів був завданий рано вранці. В цей час вона перебула у лісопосадці, прориваючись зі сторони Д'яково в напрямку зайнятої українськими військами стратегічної висоти Савур-Могила.

"У бойовиків там (під Савур-Могилою – ред.) вочевидь закінчуються боєприпаси. І їм везли допомогу. Але вже не буде. Годин дві бухало. Мабуть, везли і ПТУРи, бо ракети розліталися навколо", - прокоментував десантник успішно виконану роботу.

Хоча, додав він, декілька танків бойовиків все таки вдалося вийти з під обстрілу та втекти в напрямку Савур-Могили.

Читайте також: Взяття Савур-Могили стало стратегічною перемогою - експерт

Як повідомляло агентство, 28 липня українські військові в результаті запеклих боїв зайняли стратегічну висоту Савур-Могила на кордоні з Ростовською областю.

Завдяки цій перемозі, зокрема, відкритий коридор для забезпечення частин та підрозділів, що героїчно і вже тривалий час стримують ворога та не допускають переходу через наш кордон нових партій зброї та найманців з Росії. Наші прикордонники та десантники діють у прикордонні на півдні Донбасу фактично в оточенні бойовиків та під постійними обстрілами з території РФ.

Водночас, терористи за вогневої підтримки з боку російської армії намагаються відбити висоту, однак безуспішно. Лише за вчора українські військові, відбивши всі контратаки російських найманців біля висоти Савур-Могила, знищили понад 100 бойовиків, 10 одиниць бронетехніки та 12 артилерійських установок.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-