Держкіно заборонило два російські фільми

Держкіно заборонило два російські фільми

Укрінформ
Державне агентство України з питань кіно в рамках запровадження секторальних санкцій у галузі культури щодо Російської Федерації відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 23 липня 2014 р. №278 «Про утворення Комітету з питань застосування санкцій до осіб, що підтримують та фінансують тероризм в Україні» ухвалило наказ щодо обов'язкового здійснення експертизи (перегляду) фільмів російського виробництва, що плануються до кінотеатрального прокату, на предмет відповідності до національного законодавства.

Зокрема, під час засідання Експертної комісії з питань розповсюдження і демонстрування фільмів і у зв'язку із заявками на отримання прокатного посвідчення були переглянуті стрічки російського виробництва: фільм «Біла гвардія» (виробник «Кінокомпанія Нон-Стоп Продакшн», режисер С.Снєжкін) та фільму «Піддубний» (виробник «Студія ТРІТЕ», режисер Г.Орлов).

На думку експертів, які переглянули ці фільми, вони визнані такими, що «демонструють зневагу до української мови, народу та державності», а «окремі факти спотворені і переписані на користь Росії».

В умовах інформаційної війни та з огляду на захист національних інтересів в інформаційно-культурному просторі було ухвалено рішення про невидачу цим фільмам прокатних посвідчень.

Міністерство культури України продовжує роботу над розробкою своїх пропозицій щодо запровадження персональних та секторальних санкцій в галузі культури, які можливо запровадити для Російської Федерації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-