Сєнцов стверджує, що Росія хоче зробити з нього кріпака

Сєнцов стверджує, що Росія хоче зробити з нього кріпака

Укрінформ
Кримський кінорежисер Олег Сєнцов заявляє, що Росія намагається позбавити його українського громадянства.

Про це він сказав у понеділок на відкритому засіданні Лефортівського районного суду Москви, передає власний кореспондент Укрінформу в РФ.

«Я хочу заявити протест проти спроб позбавлення мене громадянства України, оскільки я був і залишаюся громадянином України. Я не кріпак, мене не можна кидати разом із землею в громадянство. Жодних заяв я не писав з приводу отримання російського громадянства і відмови від українського», - сказав режисер.

Читайте також: Сєнцов: "Звинувачення в тероризмі образливі для мене"

Водночас Сєнцов підкреслив, що не визнає анексію Росією Криму і вважає нинішній уряд на півострові нелегітимним.

«Я не визнаю анексію Криму і військового захоплення Криму Російською Федерацією. І будь-які договори, які укладає нині нелегітимний уряд Криму з Російською Федерацією, вважаю недійсними», - сказав він.

Нагадаємо, Сєнцов був затриманий співробітниками ФСБ Росії 11 травня в Криму. За версією ФСБ, режисер входив до складу диверсійно-терористичної групи "Правого сектору", яка нібито планувала теракти в Криму, зокрема в Сімферополі, Ялті і Севастополі. Повідомлялося, що фігуранти справи (всього їх четверо) надають свідчення. У них нібито вилучили два вибухові пристрої.

Сєнцову загрожує до 20 років позбавлення волі. Адвокат режисера раніше повідомив, що в кримському СІЗО його підопічного катували.

Лефортівський суд продовжив строк перебування Сєнцова під вартою до 11 жовтня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-