ЄБРР дасть Україні €70 мільйонів на енергетику

ЄБРР дасть Україні €70 мільйонів на енергетику

Укрінформ
Додаткове фінансування у розмірі 70 млн євро для Програми розвитку альтернативної енергетики в Україні виділить ЄБРР.

Про це на прес-конференції в Києві заявив менеджер проекту USELF| Ральф Вальтер, передає кореспондент Укрінформу.

"Європейський банк реконструкції і розвитку (ЄБРР) почав здійснення другої фази Програми фінансування альтернативної енергетики в Україні (USELF|), призначеній для сприяння розвитку всіх форм генерування електроенергії в Україні, що є важливим з погляду гарантування незалежності України. Додаткове фінансування у розмірі 70 млн євро для інвестиційного механізму буде надано ЄБРР і Фондом чистих технологій, що в загальній сумі складе 140 млн євро", - сказав Вальтер.

Чтайте також: Рада схвалила 300 мільйонів позики від Євробанку  

За його словами, програма USELF-2, яка має в своєму розпорядженні значний портфель проектів і діятиме приблизно 3 роки, "продовжить підтримку довгострокового стабільного розвитку сектору віднолювальної енергетики України".

Керівник департаменту електроенергетики ЄБРР Ольга Єрьоміна зазначила, що "в рамках першого етапу було прийнято 108 заявок на фінансування проектів, з них "зелене світло" отримали 22 і на сьогодні підписано договори з 7 компаніями".

ЄБРР є найбільшим фінансовим інвестором в Україні. За станом на 1 травня 2014 року банк узяв на себе зобов'язання щодо надання 8,4 млрд євро (11,5 млрд дол. США) в рамках 327 проектів в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-