МОЗ хоче напряму фінансувати первинну медицину

МОЗ хоче напряму фінансувати первинну медицину

Укрінформ
МОЗ ініціюватиме зміни в законодавстві, які допоможуть об’єднаним територіальним громадам напряму отримувати фінансування на власні амбулаторії.

Суб'єктами надання послуг первинної меддопомоги будуть не тільки центри первинної медико-санітарної допомоги (ЦПМСД), а у й лікарські амбулаторії та приватні лікарі, повідомляє прес-служба Міністерства охорони здоров'я.

«Зараз ситуація виглядає так, що об'єднана територіальна громада в рамках реформи отримує медичну інфраструктуру, але має зв'язані руки і не може господарювати. Ми ініціюємо зміни в основи законодавства про охорону здоров'я, щоб розблокувати цю можливість. Тривають перемовини з профільним комітетом, аби спільно подати зміни, які полягатимуть у тому, що не тільки ЦПМСД будуть суб'єктами надання послуг первинної ланки, але й лікарські амбулаторії і приватні лікарські практики. Тобто будь-яка медична інфраструктура, що є на території громади і де є лікар, може бути суб'єктом надання допомоги і суб'єктом фінансування», - сказав заступник міністра охорони здоров'я Павло Ковтонюк.

Він зазначив, що наявність якісної медичної інфраструктури в регіонах та об'єднаних територіальних громадах залежить перш за все від органів місцевої влади, а не від вектору розвитку реформи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-