У великих містах Запорізької області відсьогодні всі школи закривають на карантин

У великих містах Запорізької області відсьогодні всі школи закривають на карантин

Укрінформ
У Запоріжжі, Бердянську і Мелітополі з 20 грудня навчальний процес в загальноосвітніх школах припиняється у зв'язку із зростанням рівня захворюваності учнів.

Про це кореспондентові Укрінформ повідомила заступник начальника управління дошкільної, загальної середньої, позашкільної, професійної і вищої освіти Департаменту освіти і науки Запорізької ОДА  Валентина Хіврич.

«У зв'язку з різким зростанням рівня захворюваності серед учнів прийнято рішення про припинення навчального процесу у всіх загальноосвітніх школах на території великих міст Запорізької області – школи  Запоріжжя, Мелітополя і Бердянська завтра, 20 грудня, йдуть на карантин», - повідомила Хіврич.

За словами прес-секретаря мера Запоріжжя Ольги Мешок, відповідне розпорядження мер Запоріжжя Володимир Буряк підписав у понеділок ввечері.

«Сьогодні мер Запоріжжя підписав розпорядження про закриття всіх загальноосвітніх шкіл і позашкільних установ  міста на карантин на період з 20 грудня до особливого розпорядження», - повідомила  вона.

За словами прес-секретаря, дитячі садки продовжать працювати, але в дошкільних установах вводиться посилений протиепідемічний режим.

Аналогічна ситуація в Бердянську. За словами заступника мера Юлії Дойнової, закрити всі школи Бердянська на карантин було вирішено сьогодні також у зв'язку із зростанням числа хворих школярів.

«В цілому в загальноосвітніх навчальних закладах міста внаслідок хвороби зараз відсутні  17,6% учнів, проте в окремих навчальних закладах і класах число хворих – близько 30% і є стійка тенденція зростання рівня захворюваності саме серед школярів. Тому прийнято рішення про припинення навчального процесу на період з 20 по 23 грудня включно», - повідомила Дойнова.

За її словами, дошкільні установи Бердянська, де число хворих близько 7%, на карантин закриватися не будуть.

У Мелітополі карантин в школах введено на період з 20 по 24 грудня.

«На сьогодні епідеміологічний поріг в Мелітополі перевищено на 48%. Хворіють  2319 городян, з яких більше половини, – школярі», - повідомили в Мелітопольському відділенні Запорізького лабораторного центру МОЗ України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-