Канада виділить 20 млн доларів на боротьбу із поліомієлітом в Нігерії

Канада виділить 20 млн доларів на боротьбу із поліомієлітом в Нігерії

Укрінформ
Канада виділяє 19,9 млн доларів на боротьбу із поширенням поліомієліту в Нігерії та сподівається повністю подолати цю хворобу за кілька років.

Про це повідомила міністр міжнародного розвитку та франкофонії Канади Марі-Клод Бібо, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Упродовж кількох років поліомієліт буде ліквідовано. Це може трапитися у випадку продовження постійних зусиль із імунізації кожної дитини. Нашим завданням є зменшення тягаря хвороб, що вражають матерів та дітей, і звільнити Нігерію від поліомієліту», - сказала Бібо.

У міністерстві міжнародного розвитку зазначили, що програма з боротьби із поліомієлітом у Нігерії, яку координує ВООЗ, має на меті зробити щеплення 6,6 млн дівчат та 6,9 млн хлопців у 11 нігерійських штатах. Програма також дозволить навчити близько 154 тис. вакцинаторів та допомогти захистити до 250 тис. дітей від хвороб, проти яких є вакцини.

Додамо, що минулого року Нігерію було офіційно виключено із переліку країн, де вирує епідемія поліомієліту. Це стало великим досягненням на шляху до припинення епідемії цієї хвороби по всій Африці. Наразі досі кожна четверта нігерійська дитина у віці до п’яти років має хворобу, проти якої існує вакцина.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-