Україна отримала першу партію ліків для онкохворих на більш як 61 мільйон

Україна отримала першу партію ліків для онкохворих на більш як 61 мільйон

Укрінформ
В Україну поставлена перша партія ліків для онкохворих, які були закуплені британською компанією Crown Agents в рамках проведення закупівель лікарських засобів МОЗ України через міжнародні організації.

Про це під час презентації таких ліків в ДП «Укрмедпостач» заявив заступник міністра охорони здоров'я України Ігор Перегінець, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Завдяки британській компанії Crown Agents ми змогли отримати на українські склади ліки для хворих на онкологічні захворювання дорослих і дітей більше ніж на 61 мільйон гривень. Це тільки початок поставок, і тут знаходиться лише 10 відсотків від загальної кількості. Загальна сума таких надходжень буде на суму 750 мільйонів гривень», - сказав Перегінець.

Він додав, що з понеділка ліки зі складських приміщень ДП «Укрмедпостач» будуть розвозитися по регіонах. Перегінець підкреслив, що завдяки закупівлям через міжнародні організації, лише на двох препаратах для онкохворих вдалося зекономити 30% і 40% від вартості порівняно з 2013-м та 2014 роками.

Заступник міністра сподівається, що до 2019 року вдасться вибудувати свою прозору систему закупівель лікарів, яка буде гарантувати вчасне постачання цих ліків до усіх пацієнтів України.

«Це говорить про те, що інструмент міжнародної закупівлі дає нам пряму вигоду працювати прозоро в сфері закупівлі ліків», - сказав Перегінець.

Як повідомляв Укрінформ, 19 березня Верховна Рада ухвалила закон, що дозволяє здійснювати закупівлі ліків, вакцин і медичних виробів через міжнародні організації. За відповідне рішення проголосував 241 народний депутат.  

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-