Лікар із Латвії власним коштом протезує українських військових

Лікар із Латвії власним коштом протезує українських військових

Укрінформ
Керівник єдиної у Балтійських країнах «Лабораторії протезування ока Валтера», латвійський протезист Валдіс Валтерс власним коштом провів протезування очей чотирьом українським військовим АТО.

Про це повідомляє портал VIDIA з посиланням на звіт, опублікований головою правління латвійського Фонду підтримки України Яною Стрелець.

«Кожен протез для хлопців коштував 350 євро. Загальна сума пожертвувань пана Валтерса - 1750 євро (один з бійців потребував резервного протеза)», - зазначила волонтер.

До слова, Валтерс допомагає Україні вже не вперше - раніше він приїздив до Києва і впродовж кількох днів поставив 28 постійних та 7 тимчасових очних протезів, надав консультації 66 пацієнтам.

Також Яна Стрилець прозвітувала також про безпосередні витрати Фонду підтримки України у зв’язку з поїздкою українців до Латвії:

«27 річному прикордоннику, що сильно постраждав під час вибуху гранати, обстежили очі (31,50 євро) і зробили томографію голови (108 євро), консультація мікрохірургії і неврохірурга - безкоштовно і, слава Богу, зараз подальша допомога цих фахівців не потрібна. 37 річному кіборгу, захиснику Донецького аеропорту, обстежили головний мозок (168 євро), його проконсультувала приватний невролог, що спеціалізується на нейропластичності», - написала вона.

Волонтер також зазначила, що Міжнародні українські авіалінії видали квитки майже безкоштовно - ціна квитка Київ - Рига - Київ становила лише 10 гривень і була оплачена українськими волонтерами.

«Завдяки українському Посольству в Латвії і особливо пану Послу, до і після протезування наші гості безкоштовно жили у посольстві. Завдяки латвійським волонтерам, у Фонду не було витрат на транспорт і харчування», - зазначила Стрелець.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-