Українські лікарі вчилися в Ізраїлі, як краще рятувати бійців АТО

Українські лікарі вчилися в Ізраїлі, як краще рятувати бійців АТО

Укрінформ
Проект "Медичний міст" між Україною та Ізраїлем, який лише нещодавно почав працювати, опанували 12 вітчизняних лікарів, які вчилися сучасним методикам лікування поранених в зоні АТО бійців.

Про це розповіла під час брифінгу Ганна Жарова, представник громадської організації "Israeli Friends of Ukraine" (Ізраїль).

"Ідея програми "Медичний міст" виникла від початку АТО, коли до Ізраїлю почали доправляти поранених бійців. З'явилася необхідність передачі досвіду від ізраїльських клінік українським медикам. Їх брали на стажування клініки "Барзілай" і "Вольфсон". Нині ведуться переговори з іншими лікарнями з метою розширити напрямок. На сьогодні в Ізраїлі пройшли стажування 12 лікарів із 7 міст України - Одеси, Львова, Києва, Дніпропетровська, Кременчука, Хорола, Чернігова. Для нас важливо запрошувати лікарів з усієї України. Ми шукаємо партнерів, аби якомога більше лікарів змогли отримати досвід, який дуже важливий і неоціненний", - сказала Ганна Жарова.

Досі Ізраїль брав хірургів-ортопедів, військових лікарів. Тепер є намір відкрити стажування і для дитячих лікарів - хірургів, онкологів, кардіологів.

Як наголосила голова Міждержавного комітету Ротарі клубів України та Ізраїлю Мирослава Новосельська, першими пройшли стажування лікарі, які були в АТО. Вісім із 12 лікарів, які побували в Ізраїлі, проходили стажування в Медичному центрі "Барзілай".

"Медичний міст" дозволив нашим лікарям співпрацювати, розмовляти, бути на зв'язку з лікарями в Медичному центрі "Барзілай". І нині вони можуть звертатися до них практично кожен день - і по скайпу, і за допомогою інших Інтернет-можливостей, радитися щодо певних пацієнтів і доправляти їх до Ізраїлю, якщо треба", - зазначила Новосельська.

Вона також додала, що на цьому проект не закінчився - наступна група медиків поїде до Ізраілю вже на початку весни.

"Наступну групу відправляємо 5 березня. Вона буде до 5 квітня перебувати на стажуванні. Це буде Медичний центр "Барзілай". Поїдуть два лікаря з Києва, один - з Одеси і один зі Львова, який рік перебував в АТО", - розповіла Новосельська.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-