Військові Ізраїлю спільно із ЗСУ впроваджують систему попередження про ракетні атаки - глава МЗС

Військові Ізраїлю спільно із ЗСУ впроваджують систему попередження про ракетні атаки - глава МЗС

Укрінформ
Військовослужбовці з України та Ізраїлю працюють спільно на території Польщі з метою впровадження в нашій країні ізраїльської системи раннього попередження про ракетні атаки.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це заявив міністр закордонних справ Ізраїлю Елі Коен під час пресконференції у Відні після переговорів зі своїм австрійським колегою.

"Поки ми тут говоримо, ізраїльські та українські військові працюють спільно у Польщі з метою імплементації нашої системи попередження, яка буде рятувати життя цивільних осіб в Україні", - сказав він.

За словами Коена, Ізраїль "з перших днів" підтримував Україну.

"Два місяці тому я став першим міністром закордонних справ Ізраїлю, який відвідав Київ та зустрівся з Президентом Зеленським. Ми підтримуємо Україну з перших днів. Ми підтримуємо територіальну цілісність та суверенітет України", - наголосив очільник МЗС Ізраїлю.

Читайте також: Ізраїльська модель безпеки: Україні це точно підійде?

Як повідомляв Укрінформ, ЗМІ інформували, що у травні Ізраїль почне тестувати у Києві свою цивільну систему оповіщення, яка попереджає про загрозу ракетного обстрілу. Випробування проведе ізраїльське Командування тилу.

Очікується, що підключення до української радіолокаційної системи дозволить швидше передавати сповіщення користувачам мобільних телефонів та вмикати сирени повітряної тривоги лише в тих місцях, де є реальна небезпека ракетного обстрілу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-