Моравецький: Визначений графік підготовки українських пілотів на F-16

Моравецький: Визначений графік підготовки українських пілотів на F-16

Укрінформ
Польща візьме участь у підготовці українських пілотів на літаках F-16, вже визначено графік такого навчання. Водночас Варшава не передаватиме свої F-16 Києву, оскільки має їх замало.

По це в четвер під час пресконференції у Кишиневі в межах саміту Європейської політичної спільноти заявив прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький, передає кореспондент Укрінформу.

“У нас занадто мало літаків F-16. Тому на сьогодні, від нас таких очікувань немає. Ми передали наші МіГи – хороші літаки, хороші винищувачі - і це високо цінується”,- підкреслив Моравецький.

Він додав, що Президент України Володимир Зеленський подякував йому за участь Польщі в організації такої коаліції.

Глава польського уряду також повідомив, що разом з кількома іншими прем’єрами і Президентом України взяв у Кишиневі участь в обговоренні підготовки українських пілотів на F-16.

“Ми визначили графік таких навчань. Польща допомагатиме Україні у навчанні пілотів на F-16”,- наголосив Моравецький.

Голова Ради міністрів Польщі також повідомив, що під час зустрічі у Кишиневі він закликав країни, які мають значну кількість ЗРК Patriot передавати їх Україні.

“Під час цієї зустрічі я зазначив, наскільки важливо, щоб інші країни, які мають системи Patriot, якомога швидше поділилися ними з Україною, і я можу сказати, що ця зустріч була надзвичайно конструктивною, позитивною”,- підкреслив глава польського уряду.

Він додав, що Польща не може передати Україні ці комплекси, бо має їх дуже мало.

“Декілька прем'єрів (країн – ред.), які мають системи Patriot, пообіцяли їх швидку доставку в Україну”, - наголосив Моравецький.

Як повідомляв Укрінформ, 1 червня у Кишиневі проходила друга зустріч Європейської політичної спільноти, на якій 47 глав держав та урядів обговорили спільні зусилля заради миру в контексті війни в Україні та пов'язаних із нею криз, захист демократії, зміцнення енергетичної безпеки та стійкості європейських держав.

Президент Зеленський повідомляв, що на саміті обговорюватиме коаліцію винищувачів та пропонуватиме коаліцію Patriot.

Фото: PAP

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-