Кремль хоче замінити «вагнерівців» на кадирівців у війні проти України – ISW

Кремль хоче замінити «вагнерівців» на кадирівців у війні проти України – ISW

Укрінформ
Москва вирішила кинути в Україну на заміну "вагнерівцям" підрозділи очільника Чечні Рамзана Кадирова для продовження наступу, при цьому сам він не наважується задіяти свої сили для таких операцій.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни - ISW.

Зазначається, що керівник Чеченської республіки Рамзан Кадиров, ймовірно, отримав від Кремля наказ розпочати наступальні операції в Україні після виведення бойовиків "Вагнера" з Бахмута.

Він заявив 31 травня, що чеченські сили отримали новий наказ та взяли на себе відповідальність за лінію фронту в Донецькій області України. Також Кадиров розповів, що його підрозділам необхідно розпочати "активні бойові дії" та "звільнити" низку населених пунктів.

За його словами, чеченський загін спеціального призначення "Ахмат" (спецназ) та полк спеціального призначення "Північ-Ахмат" перекинуті на Мар'їнський напрямок на південний захід від Донецька.

У міноборони РФ також заявили, що штурмові загони 5-ї окремої мотострілецької бригади 1-го армійського корпусу та спецназу "Ахмат" вели наступальні дії на Мар'їнському напрямку.

Читайте також: Данілов: Кадирову варто мститися Москві й особисто Путіну, а не Україні

Кадиров зазначив, що російське військове командування наказало Росгвардії та "ахматівцям" розпочати наступальні дії вздовж лінії фронту, а також у Запорізькій та Херсонській областях.

Як повідомлялося, напередодні низка ЗМІ оприлюднили інформацію, що глава Чечні Рамзан Кадиров пообіцяв помсту за удар безпілотниками по Москві.

За даними російських ЗМІ, Москву та Підмосков’я атакували близько 25 безпілотників, більшу частину з них збили ППО в Підмосков'ї, частина дронів зачепилися за дерева і дроти, оскільки вони летіли на надмалій висоті. Три безпілотники врізалися в житлові будинки, але в одного з них не здетонувала вибухівка.

Фото: Кавказ. Реалии

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-