На Чернігівщині по ₴100 тисяч отримають жителі села, яких росіяни місяць тримали у підвалі

На Чернігівщині по ₴100 тисяч отримають жителі села, яких росіяни місяць тримали у підвалі

Укрінформ
Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій виплатить 235 звільненим з російського полону українцям по 100 тис. грн, серед них 84 жителі села Ягідне Чернігівської області.

Як передає Укрінформ, про це Мінреінтеграції повідомляє у Телеграмі.

“Ще 235 звільнених з російського полону зможуть отримати по 100 тисяч гривень державної допомоги. З них – 84 людини із села Ягідне на Чернігівщині, яких окупанти майже місяць утримували в підвалі школи у березні 2022 року”, - ідеться в повідомленні.

Також допомогу в розмірі 100 тисяч гривень від держави зможе отримати ще 301 сім’я осіб, які наразі незаконно позбавлені свободи Росією. Мінреінтеграції перерахує їм кошти після отримання заяв та необхідних документів.

Факти позбавлення цих громадян волі внаслідок збройної агресії РФ проти України 30 травня встановила відповідна комісія при Мінреінтеграції. Вона також ухвалила рішення про виплату коштів для відшкодування витрат на професійну правову допомогу трьом особам.

Крім того, комісія визнала 89 осіб, які подали заяви та підтверджувальні документи, членами сімей полонених.

Читайте також: Зеленський відвідав село Ягідне, жителів якого росіяни місяць утримували у підвалі

Нагадаємо, Комісія була створена на виконання України “Про соціальний і правовий захист осіб, стосовно яких встановлено факт позбавлення особистої свободи внаслідок збройної агресії проти України, та членів їхніх сімей”. До її складу ввійшли представники Мінреінтеграції, інших органів державної влади та громадських об’єднань.

Як повідомляв Укрінформ, у травні завдяки розслідуванню ДБР поновили грошові виплати 277 полоненим військовослужбовцям, які захищали Маріуполь.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-