Бахмут був у рейтингу найкращих міст України, Росія перетворила його на руїни та попіл - мер

Бахмут був у рейтингу найкращих міст України, Росія перетворила його на руїни та попіл - мер

Укрінформ
До повномасштабного вторгнення Росії Бахмут впевнено займав провідне місце у Всеукраїнській мережі міст стійкого розвитку, а сьогодні місто – це руїни та попіл.

Про це в інтерв'ю Укрінформу заявив міський голова Бахмута Олексій Рева.

«Сьогодні Бахмут – це руїни та попіл... Місто знищено повністю і нам потрібно буде його заново відбудувати. Росія повинна обов’язково відшкодувати усі збитки, які завдала Бахмуту своїм вторгненням», - сказав Рева.

Він додав, що про цифри відшкодувань, репарації Росії тощо говорити ще зарано, бо треба дочекатися нашої Перемоги.

За його словами, до повномасштабного вторгнення Росії Бахмут впевнено займав провідне місце у Всеукраїнській мережі міст стійкого розвитку. «Як один з найстаріших куточків Донецького краю Бахмут, якому у цьому році виповнюється 452 роки, по праву увійшов до Ліги історичних міст України. Він займав міцні позиції у Всеукраїнському рейтингу 55 кращих міст, а також кілька років поспіль входив до п'ятірки лідерів за рівнем соціально-економічного розвитку в обласному рейтингу», - зазначив Рева.

Читайте також: У передмісті Бахмута ЗСУ призупинили рух для виконання військових задач - Маляр

Він додав, що промисловий потенціал Бахмута був представлений різноплановими підприємствами: завод кольорових металів і фабрика лікарських препаратів, машинобудівний і електротехнічний заводи, приватне підприємство «АРТВАЙНЕРІ» - єдине підприємство в Україні, яке виробляє ігристі вина класичним способом. Завдяки родовищу гіпсу на території Бахмута працювала бельгійська компанія «СІНІАТ» з виробництва будівельних матеріалів і сумішей.

Але ворог знищив всі підприємства у місті, констатував мер.

Також він нагадав, що гордістю Бахмута був легкоатлетичний манеж спортивного комплексу «Металург», якому було присвоєно статус бази олімпійської та паралімпійської підготовки спортсменів. «Це був сучасний легкоатлетичний манеж відповідав всім європейським стандартам. На його базі проходили підготовку спортсмени з різних куточків нашої країни. Він також знищений ворогом», - повідомив Рева.

Читайте також: У Бахмут на місце «вагнерівців» заходить регулярна армія РФ – Міноборони

Очільник міста підкреслив, що після багатьох місяців війни у Бахмуті повністю знищена вся інфраструктура, не залишилось жодної вцілілої будівлі.

«Ворог знищив усе! І це не просто знищені будинки, це повністю перекреслені життя десятків тисяч людей. Це розділені сім’ї, понівечені долі, розбиті мрії…», - з болем відзначив Рева.

Як повідомлялося, російська армія розпочала бої за місто Бахмут Донецької області 1 серпня 2023 року. Це стало найкровопролитнішою битвою у війні Росії проти України. Бої за Бахмут тривають, росіяни досі не змогли повністю захопити місто.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-