Замовити пресконференцію в Укрінформі

реклама

Ложка путінського дьогтю в бочці українського Євробачення

Ложка путінського дьогтю в бочці українського Євробачення

Блоги
Укрінформ
Той винятковий випадок, коли дьоготь меду не псує

Євробачення в Україні вдалося, хоч Путіну так не хочеться цього визнавати. Тему проведення конкурсу російський лідер підняв у Пекіні пост-фактум, розкритикувавши організаторів, вже після того, як всі країни-учасники і керівництво Євробачення визнало, що конкурс був проведений на високому рівні якісно і професійно. Про заяви російського лідера, які суперечать дійсності і думці на Заході щодо проведення Україною пісенного конкурсу, написало британське видання WiwiBloggs, спеціалізоване на висвітленні європейського пісенного конкурсу.

ДУМКА ПУТІНА

Володимир Путін підтримує відмову Росії від участі в Євробачення і сумнівається у спроможності України провести шоу. Так починає свою розповідь журналіст видання WiwiBloggs Вільям Лі Адам, який відвідав Україну у якості британського журналіста та працював у прес-пулі Євробачення. Нижче – його враження.

«Його народ провів одне з найбільших - і в очах багатьох, одне з найкращих Євробачень ще в 2009 році. А в понеділок президент Росії Володимир Путін припустив, що проведення Україною Євробачення 2017 року було менше, ніж вражаюче, коли відповідав на питання на Міжнародному економічному форуму «Один пояс – один шлях» в Пекіні.

Виступаючи на прес-конференції, він зазначив, що рішення Росії вийти з конкурсу в цьому році було правильним і дав зрозуміти, що він не шкодує.

«Що стосується Євробачення, ті, хто хотів подивитися, могли зробити це в Інтернеті».

«Те, що наші структури, залучені в процес, відмовилися брати участь (у Євробаченні - ред.), думаю, вчинили правильно, тому що, на мій погляд, сьогоднішня київська влада не в змозі проводити захід подібного роду».

Його гучна заява пролунала, коли він відповів на припущення про те, що Росія може злякатися стрімко зростаючої  економіки Китаю. За його словами: «Росія - не та країна, яка чогось боїться».

ДУМКА СВІТУ

Незважаючи на одного неладного стрікера під час гранд-фіналу, вважається, що Україна загалом провела шоу досить гладко і без збоїв.

Звичайно, господарі могли бути беземоційними час від часу, але виступи переходили від одного до іншого, і продюсерам вдалося наділити кожен з них чіткою візуальною і емоційною ідентичністю.

Працюючи з наявними ресурсами, організатори спорудили сцену, яка виглядала приголомшливо - привіт міс Люсі Джонс (представниця Великобританії на Євробаченні – ред.) - і репетиції й прес-конференції відбувалися за розкладом.

Сказати, що Україна не в змозі організувати захід такого роду, здається, є ігноруванням фактів. Євробачення 2017 наступило і відбулося, а також всі можливі кризові моменти були попереджені.  З огляду на, що це (Євробачення – ред.) відбувалося в той час, коли в країна знаходиться в стані війни, організаторам слід аплодували.

ЄВРОБАЧЕННЯ-2018 НЕ ЗА ГОРАМИ

Протягом декількох місяців, перед Євробаченням 2017 року, Державна телекомпанія України опинилася в облозі протиріч, в тому числі через відставку генерального директора; відставку 21 члена організаційного комітету; і втручання антимонопольного відомства країни через відсутність прозорості у проведенні тендеру на продаж квитків.

Але, безумовно, найбільша суперечка як мінімум вимірюється тисячами знаків газетних текстів – обумовлені виходом Росії з конкурсу після того, як Україна заборонила російській співачці Юлії Самойловій в'їзд в країну через її виступ в Криму у 2015 році.

Замість того, щоб змагатися на конкурсі, Юлія повернулася до Криму, аби виступити на святкуванні Дня перемоги, де вшановували тих, хто віддав своє життя в боротьбі проти нацистської Німеччини під час Другої світової війни.

Виступаючи перед журналістами, вона назвала можливість виступити в Крим «великою честю» і сказала, що це було «захопливо» виступити на Дні перемоги.

Натомість Перший канал пообіцяв, що вона представлятиме Росію в 2018 році, а Самойлова вирішила не згадувати Євробачення безпосередньо.

Вона розповіла багатотисячному натовпу: «Це велика честь для мене виступати тут, в день 9 травня, і я буду намагатися розділити цю радість з вами».

Ольга Будник

* Точка зору автора може не збігатися з позицією агентства
Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-