Україна і Євробачення очима журналістів

Україна і Євробачення очима журналістів

Аналітика
Укрінформ
Скуштувати все на смак, закохатися у Київ та приїхати ще раз

Виявляється, у Європі існує ледь не окрема спеціалізація – журналіст Євробачення. Це не просто професіонали, які швидко і цікаво відписують щорічне шоу та пов’язані з ним події. Для цих людей Євробачення – стиль життя. Вони зізнаються, що почавши працювати на Євробаченні, зупинитися неможливо. Тому, кожного року журналісти Євробачення на кілька днів з головою поринають у неймовірний драйв, аби відчути невичерпну енергетику, дух спільноти, єдності попри різноманіття. Про свої враження від українського Євробачення та перебування в Україні, журналісти, що приїхали до Києва, розповіли сьогодні в Укрінформі, на майстер-класі з ліплення вареників.

Емартас Палтаракас, Литва

Люблю Україну. Наші культури дуже схожі. У мене багато друзів тут. Зізнаюся чесно, коли їхав в Україну, моя бабуся хвилювалася, чи все зі мною буде добре, де я зупинюся. Але я сказав їй, що у мене завжди є, де зупинитися в Україні. Тому що ви, друзі, дуже гостинні й запрошуєте в гості від щирого серця.

Я чотирнадцять років на Євробаченні. Відвідував Київ раніше - після перемоги Руслани. Можу сказати, що за ці роки дуже багато сталося змін. Змін на краще.

Мені дуже подобається цьогорічна організація. Подобається Міжнародний виставковий центр, прес-центр, який там є. Ми повністю задоволені якістю шоу, церемонією червоної доріжки. Все дуже добре. 100%, що я буду рекомендувати своїм друзям відвідати Україну.

Антон Клінк, Естонія

Українська столиця дуже дружелюбна до іноземців. Київ - величезне місто. Тут багато місць, які варто побачити, багато цікавих речей, які варто зробити. Музеї, церкви, ресторани, кафе, парки. Я ще не відвідав усе, що мене цікавить, тому мій план - залишитися ще на чотири або п'ять днів після Євробачення.

Яке з місць в Києві запам’яталося найбільше? Я проводжу щодня багато часу на Майдані. По телевізору спостерігав за Майданом через різні події, протягом багатьох років, починаючи з Помаранчевої революції. Після всіх цих подій, що відбувалися в Україні, ми відчуваємо глибоку симпатію до українців.

Я тут, щоб побачити все на власні очі: як країна просувається вперед і обраний українцями шлях, який я думаю, є вірним.

Євробачення в Україні – це чудовий приклад співробітництва. А ще цей дух Євробачення, який ні з чим не порівняти. Зібратися разом, працювати разом, розуміти всі відмінності й разом робити хорошу роботу.

Крістос Венетіс, Греція

Україна дуже красива. Сподіваюся приїхати сюди знову. Атмосфера тут доброзичлива, люди дуже добрі та відкриті.

Це моє десяте Євробачення. Тому скажу напевне, що організація українського Євробачення на дуже високому рівні. Дуже хороша робота була зроблена.

Мені подобається багато учасників, але сподіваюся, що переможе Португалія і в наступному році я піду до Лісабона.

Йоні Катан, Ізраїль

Бачу, що на Євробачення в Україні був витрачений значний бюджет, аби створити гарне шоу, організувати велике "євросело". Думаю, що це "євросело" - найбільше, яке я будь-коли бачив. Вірте мені, бо це моє п'яте Євробачення поспіль.

Я приїхав сюди з набагато меншими очікуваннями і навіть більше, ніж задоволений результатами.

Домініко Д’Алтеріо, Італія

Київ - він просто чудовий. Люди тут дуже добрі до туристів і дуже відкриті для представників інших національностей, іншого менталітету. Я збираюся повернутися в Україну в наступному році для іншої подорожі.

Дуже високо оцінюю організацію українського Євробачення. Сцена чудова, у співаків хороші пісні й видовищні шоу.

Габріелла Баттіато, Італія

Мені дуже подобається Київ. Це чудове і сучасне місто, привертає увагу його велична архітектура. Крім того, тут дуже зелено, що ми цінуємо в Італії.

Вперше в Україні я куштувала і навіть робила сама вареники! Я готую вдома, але в основному це пироги або інші солодощі. Вареники – це дуже смачно!

Повернувшись додому, обов’язково пораджу своїм друзям відвідати Україну, відвідати Київ. Також скажу їм, що тут краще залишитися більше, ніж на тиждень. Аби добре все роздивитися і скуштувати на смак (сміється), тижня замало.

Ольга Будник, Київ.

Фото автора

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-