Прес-служба Євробачення відповіла на претензії Рибчинського

Прес-служба Євробачення відповіла на претензії Рибчинського

Укрінформ
Загальна політика Європейської мовної спілки (EBU) визначає, що посада члена національного журі пісенного конкурсу "Євробачення" є почесною і неоплачуваною.

Про це інформує прес-служба конкурсу, коментуючи заяви голови українського журі конкурсу Юрія Рибчинського, що з ним не укладено жодних договорів і що його не запросили на шоу.

"Загальна політика EBU визначає, що посада члена журі Євробачення-2017 є почесною і неоплачуваною. Це стосується не лише України, але й всіх членів національних журі 42 країн-учасниць пісенного конкурсу", - йдеться у повідомленні.

У прес-службі також нагадали, що згідно з правилами Європейської мовної спілки, професійне журі від України за день до прямого ефіру вже проголосувало у другому півфіналі Євробачення, що відбувся 11 травня.

"Голова журі Юрій Рибчинський заповнив та відправив форму, у якій він підтвердив свою згоду на голосування відповідно до необхідних інструкцій та правил EBU", - йдеться у повідомленні.

У прес-службі нагадали, що голосування за кращу пісню проходить у два етапи: за день до прямого ефіру півфіналів чи фіналу голосує професійне журі, яке призначає кожна країна-учасниця пісенного конкурсу. А у день прямих трансляцій шоу голосують глядачі (без можливості віддати голос за представника своєї країни) шляхом телеголосування. На конкурсі Євробачення співвідношення голосів становить 50% на 50% голосів професійного журі та глядачів, тобто оцінка Національного журі має таке саме значення, як і оцінка глядачів.

Раніше голова українського журі конкурсу "Євробачення-2017" поет Юрій Рибчинський в інтерв'ю DT.UA заявив, що його не запросили ні на червону доріжку Євробачення, ні на шоу в Міжнародному виставковому центрі.

Він також повідомив, що журі оцінює виступи конкурсантів "по монітору" і не впевнений, що йому вдасться побачити конкурс наживо. "В журі п'ять осіб... Але з нами не укладено жодних договорів. Ми не знаємо навіть, на яких засадах працюємо. Безкоштовно чи за гроші? Хоча я працюю в журі не перший раз, і завжди така робота вважається оплачуваною", - заявив голова журі.

Як відомо, згідно з правилами проведення пісенного конкурсу Євробачення-2017 та протоколом EBU, професійне журі складається з п’яти членів на чолі з головою. В Україні до складу національного журі було обрано Сержа Гагаріна, Софію Тарасову, Сергія Грачова, Яну Прядко та Юрія Рибчинського як голову національного журі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-