Поліція інформуватиме гостей Євробачення про їхні права

Поліція інформуватиме гостей Євробачення про їхні права

Укрінформ
Враховуючи велику кількість іноземців у Києві під час проведення Євробачення, поліція підготувала ряд пам'яток кількома мовами з переліком їх прав як затриманих, затриманих у адмінпорядку, свідків чи потерпілих при першому ж контакті з правоохоронцями.

Про це під час круглого столу у четвер заявив заступник голови Національної поліції Констянтин Бушуєв, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Зважаючи на те, що сьогодні у Києві дуже велика кількість іноземців у рамках проведення Євробачення, ряд матеріалів з інформування іноземних громадян про їх права при першому ж контакті з поліцією був видрукований кількома мовами, щоб забезпечити їх правовий захист у стосунках із поліцією", - сказав Бушуєв.

Він наголосив на тому, що поліція рухається хоч і важким, але правильним шляхом реформ, і "в той же час я переконаний, що запровадження і поширення таких методик з інформування для побудови у нас Нацполіції світового чи європейського зразка як правоохоронного органу, - іншого шляху немає".

"Інформування людей про їхні права при першому ж контакті з правоохоронцями є пріоритетним завданням розвитку Національної поліції. Поширення пам'яток про права у найближчому майбутньому стане обов'язком усіх поліцейських в країні", - зазначив заступник голови Нацполіції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-