У Києві розпочався перший півфінал Євробачення-2017

У Києві розпочався перший півфінал Євробачення-2017

Укрінформ
У Києві в Міжнародному виставковому центрі розпочався перший півфінал цьогорічного Євробачення, який є першим конкурсним днем пісенного конкурсу і першим шоу, що транслюється у прямому ефірі.

Відкриття півфіналу почалося із демонстрації відеоролика про красу та унікальність українського народного костюму, повідомляє кореспондент Укрінформу, 

Після цього на сцені виступив український співак MONATIK.

Хедлайнером шоу буде Джамала. Очікується також, що вона виконає переможну пісню минулого року "1944" в новому аранжуванні та композицію "Заманили".

У сьогоднішньому півфіналі змагаються 18 країн - це представники Швеції, Грузії, Австралії, Албанії, Бельгії, Чорногорії, Фінляндії, Азербайджану, Португалії, Греції, Польщі, Молдови, Ісландії, Чехії, Кіпру, Вірменії, Словенії та Латвії. Із них до фіналу пройдуть 10.

Ще одну десятку фіналістів визначать під час другого півфіналу, який відбудеться 11 травня.

Без відбору одразу у фіналі виступлять представники країн "Великої п'ятірки" засновників конкурсу – Велика Британія, Італія, Іспанія, Франція, Німеччина, а також країна, що приймає конкурс, – Україна.

Нарикінці шоу відбудеться голосування й ведучі Євробачення Володимир Остапчук, Олександр Скічко та Тімур Мірошниченко оголосять результати глядацького голосування в сумі з оцінками від національних журі країн-учасниць.

Після цього стануть відомі імена конкурсантів, які проходять до фіналу конкурсу.

До голосування в першому півфіналі Євробачення-2017, окрім 18 країн, чиї представники виступатимуть, також долучаться і три країни "Великої п’ятірки" – Велика Британія, Італія та Іспанія.

Україна зможе взяти участь у голосуванні у другому півфіналі та фіналі.

Подивитися сьогоднішнє шоу в прямому ефірі можна на офіційному сайті конкурсу Eurovision.ua, сайті телеканалу UA:Перший, Eurovision.tv, а також на екранах офіційної фан-зони на Хрещатику – Eurovision Village та у EuroClub.

Як відомо, другий півфінал Євробачення-2017 відбудеться у четвер, 11 травня, а фінал - у суботу, 13 травня.

Фото: Thomas Hanses

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-