Виставка

Виставка "WOW, Ukraine!" розкриє факти, яких немає на шпальтах газет – Джапарова

Фото, відео
Укрінформ
В ArtHub Укрінформу відкрилась виставка "WOW, Ukraine!", яка допоможе іноземним журналістам дізнатись про Україну багато незвичайних речей, що стосуються передусім відомих людей, відкриттів та туристичних куточків нашої країни.

Про це на відкритті виставки сказала перший заступник міністра інформаційної політики України Еміне Джапарова.

"Ми хотіли зробити ArtHub Укрінформу додатковим простором для іноземних журналістів. Півтори тисячі іноземних журналістів приїдуть до Києва в рамках Євробачення, тому ми б хотіли їм розказати не про ту Україну, про яку можна прочитати на шпальтах газет, про політичні слогани чи про війну, а ми б хотіли розповісти про незвичайну Україну, про все, що стосується відомих людей, відомих подій у світі", - сказала Джапарова.

Вона зазначила, що ідея проекту - розказати про неочікувану Україну, культурну Україну, красиву Україну, європейську Україну.

"Я знаю, що досить неоднозначне ставлення до проведення Євробачення в українському суспільстві у Києві, під час війни. Ми віримо, що наше суспільство настільки втомлене від негативних новин, що Євробачення - це як спроба просто подихати ці два тижні Європою, до якої ми так прагнемо приєднатись", - зазначила Джапарова.

Вона підкреслила, що починаючи з 1 і до 13 травня Міністерство інформаційної політики України та Укрінформ планують проведення заходів із презентації та популяризації українських етнічних, історичних і культурних надбань за участю волонтерів та організацій. Джапарова зазначила, що 6-7 травня іноземних журналістів познайомлять із традиціями та культурою кримськотатарського народу.

"Джамала перемогла з піснею про історію кримськотатарського народу, а про те, що це за народ, який його побут, традиції та культура, мова, ніхто не знає. Тому ми покажемо речі, які розкажуть про цей народ не тільки під кутом репресій, які є сьогодні в Криму", - наголосила Джапарова.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-