Кириленко: Україна не змінила позиції щодо Самойлової

Кириленко: Україна не змінила позиції щодо Самойлової

Укрінформ
Україна дотримується тієї ж позиції щодо Юлії Самойлової й чекає від Росії іншого учасника Євробачення, який не порушував українське законодавство.

Про це заявив у вівторок віце-прем'єр-міністр, заступник голови Оргкомітету з проведення Євробачення В'ячеслав Кириленко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Україна гостинна країна. Ми готуємося до "Євробачення -2017" повним ходом і ми очікуємо учасників з усіх 43-х країн включно і з учасником з Російської Федерації. Але учасник із Російської Федерації, як і з будь-якої іншої країни, не повинен бути у конфлікті з українським законодавством. Позиція Української держави з цього приводу незмінна. І ми сподіваємося, що Російська Федерація, маючи ще достатньо на те часу, ухвалить рішення про будь-якого іншого учасника від своєї країни, але такого, який не порушував українського законодавства», - сказав Кириленко, відповідаючи на запитання журналіста Укрінформу.

Водночас він нагадав, що про цю позицію Україна повідомила в Європейську мовну спілку і далі докладатиме всіх зусиль, аби роз'яснювати наші мотиви серед усіх учасників Євробачення.

«Наше головне завдання як уряду створити всі необхідні умови для всіх учасників, команд, делегацій, персоналу, які проведуть два фантастичні тижні в Україні і візьмуть участь в Євробаченні. Ми не робимо винятків для жодної із країн, але кожна країна, як це заведено, при будь-якій міжнародній події повинна поважати законодавство країни, яка приймає подію. Ця позиція незмінна», - наголосив віце-прем'єр. 

Фото: В'ячеслав Кириленко, Твіттер

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-