Голова СБУ вважає, що учасниця Євробачення від РФ може стати

Голова СБУ вважає, що учасниця Євробачення від РФ може стати "нев'їздною"

Укрінформ
Україна має достатньо часу для ухвалення рішення щодо в'їзду в Україну представниці Росії на "Євробаченні" Юлії Самойлової, яка відвідувала анексований Крим.

Про це заявив голова СБУ Василь Грицак у п'ятницю, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Станом на цю хвилину рішення про заборону в'їзду співачки з Росії поки що не прийнято, воно буде ухвалюватися пізніше. У нас ще доволі багато часу до травня», - сказав Грицак.

Водночас, відповідаючи на уточнювальні запитання журналістів, він зауважив, що закон має бути єдиним для всіх, і людина, яка відвідувала окуповану територію - Крим - не має права в'їжджати на територію України.

Водночас Грицак висловив переконання, що Росія умисно відправляє на "Євробачення" людину з певними фізичними вадами, яка до того ж відвідувала Крим. На його думку, це зроблено для того, щоб подивитися на реакцію України.

«Закон один для всіх, і він означає одне - якщо людина перетнула кордон окупованої території, це означає, що вона скоїла правопорушення, і це є підставою для того, щоб закрити їй в'їзд в Україну. Але питання в'їзду чи нев'їзду в Україну не лише у компетенції СБУ, це компетенція і Державної прикордонної служби, вона також може ініціювати заборону на в'їзд», - сказав Грицак.

Як повідомляв Укрінформ, Росію на пісенному конкурсі "Євробачення-2017", що відбудеться в Києві у травні цього року, представлятиме Юлія Самойлова. Співачка має І групу інвалідності й з дитинства пересувається на інвалідному візку.

Самойлова відвідувала анексований Крим, у зв'язку з чим відповідно до українського законодавством в'їзд до України їй має бути заборонений.

У СБУ пообіцяли вивчити питання та ухвалити виважене рішення щодо в'їзду Самойлової на територію України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-