Прикордонники пояснили, чому до учасника Євробачення від Болгарії немає претензій

Прикордонники пояснили, чому до учасника Євробачення від Болгарії немає претензій

Укрінформ
У Держприкордонслужбі заявляють, що на момент можливої поїздки представника Болгарії на Євробаченні Крістіана Костова до Криму він був неповнолітнім.

Про це повідомляє прес-служба Держприкордонслужби

“На момент можливої поїздки представника Болгарії до півострова, він був неповнолітнім, тобто самостійно не міг приймати рішень і їхав лише в супроводі дорослих”, - йдеться в повідомленні.

Також зазначається, що законодавча норма щодо окупованої території, якою через порушення встановленого порядку в’їзду на ТОТ передбачається відповідальність, в тому числі й заборона в`їзду в Україну, набрала чинності наприкінці 2014 року.

У ДПСУ наголосили, що на момент перетину конкурсантом державного кордону України, інформації чи доручень інших правоохоронних органів про те, що він, можливо, відвідував окупований Крим усупереч законодавству України, в прикордонному відомстві не було.

Раніше в ЗМІ з’явилося відео з виступом представника Болгарії на Євробаченні-2017 Крістіана Костова в окупованому Росією Криму 1 червня 2014 року, через кілька місяців після анексії. 17-річний музикант представить Болгарію у другому півфіналі Євробачення-2017, що відбудеться ввечері 11 травня.

Влада України раніше заборонила на три роки в’їзд обраній у Росії учасниці Євробачення Юлії Самойловій, оскільки вона 27 червня 2015 року виступала у Криму і, таким чином, порушила українське законодавство, оскільки потрапила на півострів зі сторони Росії, не через дозволені Україною пункти пропуску.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-