У другому півфіналі Євробачення голосуватиме й Україна

У другому півфіналі Євробачення голосуватиме й Україна

Укрінформ
Під час другого півфіналу Євробачення, який відбудеться 11 травня, голосуватимуть національні журі, глядачі країн-учасниць другого півфіналу, а також дві країни "Великої п’ятірки" – Німеччина й Франція – та країна-господарка цьогорічного конкурсу Україна.

Про це повідомляє eurovision.ua.

Під час першого півфіналу, який відбувся 9 травня, виступи конкурсантів оцінювали в тих країнах, чиї представники виступали на сцені, а також в трьох країнах "Великої п’ятірки" – Італії, Іспанії та Великій Британії.

У фіналі, що проходитиме 13 травня, за пісні 26 виконавців голосуватимуть усі 42 країни-учасниці цьогорічного пісенного конкурсу Євробачення.

Що стосується самого голосування, то воно проходить у два етапи. На першому етапі – за день до прямого ефіру півфіналів чи фіналу, під час другої генеральної репетиції, голосують професійні національні журі, яких призначає кожна країна-учасниця пісенного конкурсу. Другий етап полягає в тому, що під час прямого ефіру шоу голосують глядачі й телеглядачі (без можливості віддати голос за представника своєї країни), відправляючи смс-повідомленням або голосуючи в офіційному мобільному додатку Євробачення. У кожній країні пісня, яка отримала найбільшу кількість голосів, отримує максимальну оцінку 12, і далі за спаданням.

Кожне національне журі має провести засідання в день другої генеральної репетиції своєї країни у півфіналі, а також другої генеральної репетиції фіналу. Журі спостерігає за виступами конкурсантів у прямому ефірі, а по його завершенню оцінює кожного учасника, його пісню й номер за правилами, визначеними ЄМС, про які йдеться в так званому "Green Document". Рішення національних журі повинні бути нотаріально затвердженні.

Глядачі віддають свої голоси, надсилаючи смс-повідомлення з кодом країни-учасниці конкурсу з мобільного чи стаціонарного телефону. Після останнього конкурсного виступу на час, встановлений ЄМС, відкриваються лінії для голосування. Кількість дзвінків та смс-повідомлень з одного номера не повинна перевищувати 20.

Усі країни, що транслюють пісенний конкурс Євробачення, навіть якщо їхня країна не пройшла до фіналу, все одно беруть участь у голосуванні. Країни "Великої п’ятірки" та країна-господарка, які гарантовано потрапляють у фінал, також визначають національне журі для голосування у півфіналах, які вони транслюють.

На пісенному конкурсі Євробачення голоси журі та глядачів складають рівнозначні частини загального результату. У фіналі після виступів усіх учасників оголошуються  результати голосування. Після оголошення оцінок національних журі речниками кожної країни ведучі озвучують кількість балів, яку отримав кожен конкурсант за результатами глядацького голосування, починаючи з країни, що отримала найменшу кількість балів. Усі оцінки з’являються на екрані в прямому ефірі. 

Деталі голосування національних журі та глядачів, а також індивідуальний рейтинг учасників, поданий кожним членом журі, можна буде дізнатися після закінчення фінального шоу конкурсу. Результати будуть опубліковані офіційному сайті Євробачення www.eurovision.tv, а також на сайтах eurovision.ua та 1tv.com.ua.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-