У СБУ кажуть, що підготували Самойловій заборону в'їзду на три роки

У СБУ кажуть, що підготували Самойловій заборону в'їзду на три роки

Укрінформ
Служба безпеки України підготувала документи про заборону в'їзду до України учасниці Євробачення від Росії Юлії Самойлової терміном на три роки.

Про це сказав на прес-конференції у середу керівник апарату СБУ Олександр Ткачук, відповідаючи на запитання журналістів, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Документ на закриття пані Самойловій в'їзду на територію нашої держави терміном на три роки СБУ підготовлено. Закон має бути один для всіх. І робити якісь поблажки чи винятки, мабуть, це буде образливим для людей і ознакою дискримінації. Тому ми приймемо це рішення найближчим часом», - сказав він.

За словами посадовця, наразі СБУ не поспішає ухвалювати рішення щодо Самойлової, оскільки кожного дня все цікавіше спостерігати за публікаціями в російських ЗМІ на цю тему.

«Вони вже за нас вирішують і обговорюють певні сценарії того, як може розвиватися ситуація у разі, якщо Самойловій буде заборонено в'їзд, чи коли їй не буде заборонено в'їзд, і вона візьме участь у конкурсі Євробачення», - зазначив Ткачук.

Він стверджує, що в Росії є заготовлені пропагандистські сценарії, які націлені на псування іміджу України. Зокрема, у разі, якщо Україна заборонить Самойловій в'їзд, то російські ЗМІ писатимуть, що конкурс Євробачення політизований. Водночас приїзд Самойлової на Євробачення до Києва викличе невдоволення частини проукраїнськи налаштованого населення. Не виключено, що реакція людей може бути різкою і на російських телеканалах з'являться відповідні сюжети, які будуть транслюватися на Європу. Основний меседж таких повідомлень буде про те, що в Україні процвітає екстремізм.

«Тому ми враховуємо всі ризики», - підсумував Ткачук.

Як відомо, на Євробаченні-2017 у Києві Росію представить 27-річна Юлія Самойлова, яка з дитинства має першу групу інвалідності після невдалого щеплення від поліомієліту і пересувається на інвалідному візку.

Самойлова відвідувала анексований Крим, тож відповідно до українського законодавства в'їзд до України їй має бути заборонений.

Раніше голова СБУ Василь Грицак повідомив, що документ про заборону на в'їзд представниці Євробачення від Росії Юлії Самойлової вже підготовлений. За його словами, Самойлова не лише відвідала Крим, а й залишила "сліди в соціальних мережах", де вона негативно висловлювалася з приводу України, її влади та взятого курсу на євроатлантичну інтеграцію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-