Україна виступить у фіналі Євробачення-2017

Україна виступить у фіналі Євробачення-2017

Укрінформ
У Колонній залі Київської міської державної адміністрації 31 січня відбулося жеребкування, за результатами якого стало відомо, які країни будуть представлені в першому, а які - в другому півфіналі Євробачення-2017.

Про це повідомили на Першому Національному каналі.

Одразу після церемонії передачі символічного ключа пісенного конкурсу зі Стокгольма до Києва ведучі заходу - Тімур Мірошниченко і Ніка Константинова розпочали жеребкування.

Перша його частина відводилася на визначення того, у якому з півфіналів голосуватимуть, але не виступатимуть країни "Великої п'ятірки" (Франція, Німеччина, Італія, Іспанія, Велика Британія), а також країна-господарка цьогорічного конкурсу (Україна). Ці країни автоматично проходять до фіналу.

У результаті жеребкування, зокрема, було визначено, що у першому півфіналі візьмуть участь Італія, Іспанія, Велика Британія, а у другому півфіналі — Україна, Франція, Німеччина.

Зрештою до фіналу Євробачення пройдуть по десять країн із кожного півфіналу. Разом із "Великою п'ятіркою" і країною-господаркою цьогорічного конкурсу за перемогу змагатимуться 26 учасників.

У травні відбудуться два півфінали та один фінал. Перший півфінал відбудеться 9 травня, а другий — 11 травня, та фінал відбудеться 13 травня. У двох півфіналах змагатимуться 37 країн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-