Визначені переможці літературного конкурсу імені Теліги та Ольжича

Визначені переможці літературного конкурсу імені Теліги та Ольжича

Укрінформ
Визначено переможців Всеукраїнського літературного конкурсу імені Олени Теліги та Олега Ольжича "Тільки тим дана перемога, хто у болі сміятись зміг!" у чотирьох номінаціях.

Про це повідомляє пресслужба Державного комітету телебачення і радіомовлення у Фейсбуці, передає Укрінформ.

"Традиційно найбільше робіт - цього разу 177 - було подано у номінації "Художні твори". Тут змагалися прозові та поетичні твори про події та учасників національно-визвольного руху; про волонтерів, добровольців, військовослужбовців, капеланів, медпрацівників, журналістів, які брали або беруть участь у російсько-українській війні", - зазначають у Держкомтелерадіо.

Згідно з повідомленням, у цій номінації переміг "Декалог" Андрія Кириченка, друге місце посіла Вероніка Пірко з новелою "Михасик", а третє - Олена Гурченкова з оповіданням "Вільним птахом".

Водночас найкращим документально-публіцистичним твором став "Ми ще прийдемо у ваше життя" Володимира Борисова. Друге та третє місце посіли Анастасія Буряк з роботою "Шкіц-реквієм нетлінній пам’яті героя АТО-ООС Володимира Анатолійовича Шеляга" та Людмила Козаченко з твором "Волонтер від Бога".

У номінації "Дослідження на основі архівних джерел, відкриття невідомих історичних фактів про діяльність УВО, ОУН, УПА" перше місце посів Андрій Дниш з працею "Фотій Мелешко та його драматичний етюд «Трьома шляхами". Друге місце посіла Валентина Єгорова, написавши "Волинь - твердиня українського духу", а третє - А.М. Лекар з роботою "Семен Заболотний - борець за українську державність на Балтщині в добу Української революції".

Відомство зазначає, що у "Перекладі поезій Теліги й Ольжича іноземними мовами" та у "Буктрейлерах" журі вирішило обмежитися заохочувальними відзнаками без зазначення переможців.

Голова конкурсоного журі професор Юрій Ковалів наголосив, що у всіх 283 роботах, поданих на конкурс, "сконцентровано квінтесенцію волі нації, людського життя на межі, в напружених випробуваннях і стражданнях, означено віру в історичну справедливість".

Згідно з повідомленням, цьогоріч за кількістю робіт лідирувала Полтавська область: звідти надійшло 34 твори. Водночас по 24 твори надіслали учасники з Дніпропетровської, Київської та Одеської областей. Загалом, відзначили в Держкомтелерадіо, географія конкурсантів охоплювала всі регіони України, включно з Луганською, Донецькою, Херсонською областями.

Читайте також: На культурно-мистецькі проєкти УКФ передбачили 152 мільйонів

Всеукраїнський літературний конкурс імені Олени Теліги та Олега Ольжича «Тільки тим дана перемога, хто у болі сміятись зміг!» заснували Організація українських націоналістів та Жіноче товариство імені Ольги Басараб та Олени Теліги. Метою конкурсу є утвердження історичної пам’яті українського народу, його національної свідомості, формування та поширення духовних цінностей та пріоритетів – патріотизму, відданості справі державотворення, вшанування учасників українських національно-визвольних змагань ХХ-ХХІ століть.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-