«Його це не стосується»: у Молдові відповіли путіну щодо зберігання газу в Україні

«Його це не стосується»: у Молдові відповіли путіну щодо зберігання газу в Україні

Укрінформ
Спікер парламенту Молдови Ігор Гросу пояснив, що весь газ, який є у Молдови в резервах, оплачений, і влада сама може вирішувати, де його зберігати.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє point.md.

"Імператорські замашки! Вибачте, будь ласка, яка їм різниця, де я зберігаю ключі від машини? Яка йому різниця, де зберігається сіль у моєму будинку. Його це не стосується. Ми заплатили за цей газ, і самі вирішуватимемо, де його зберігати", - обурився Гросу.

Ігор Гросу також нагадав, що інформацію про запаси газу в країні буде віднесено до державної таємниці.

Депутат правлячої партії "Дія та солідарність" Раду Маріан додав, що путін не знає концепції економії природного газу.

Читайте також: Газпром передумав скорочувати транзит газу в Молдову через Україну

Ми економимо природний газ і маємо повне право залишити його на потім, і, напевно, пан Путін, який купається в природному газі та нафті, цього не розуміє», - додав він.

Раніше путін висловив подив з приводу того, що Молдова зберігає запаси газу в Україні.

Зазначається, що з початком російсько-української війни Молдова почала запасати газ в Україні та Румунії з огляду на погрози «Газпрому» припинити постачання. В даний час резерв газу в країні становить 250 млн м3 газу, який зараз використовується для постачання населення правого берега Дністра, оскільки обсяги, що поставляються «Газпромом», йдуть на лівий берег в обмін на електроенергію від Кучурганської ГРЕС.

Читайте також: Україна спростовує заяву газпрому про «осідання» газу, призначеного для Молдови

Як повідомляв Укрінформ, у листопаді газпром заявив про «осідання» в Україні російського газу, призначеного для постачання молдовським споживачам за контрактом з компанією «Молдовагаз».

У свою чергу міністр інфраструктури Молдови Андрій Спину спростував обвинувачення Газпрому, заявивши, що деякі обсяги купленого газу Молдова залишає в українських сховищах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-