Ракети для HIMARS і посилення ППО: Штати нададуть Україні допомогу ще на $275 мільйонів

Ракети для HIMARS і посилення ППО: Штати нададуть Україні допомогу ще на $275 мільйонів

Укрінформ
Сполучені Штати підготували новий пакет допомоги Україні у сфері безпеки й оборони, який включатиме, зокрема, нові вогневі можливості для комплексів HIMARS, артилерійських систем, а також для протиповітряної оборони України.

Про це заявив у п’ятницю під час телефонного брифінгу координатор з питань стратегічних комунікацій Ради безпеки Білого дому Джон Кірбі, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Сьогодні я радий повідомити, що незабаром надійде новий пакет у сфері безпеки для України в обсязі 275 мільйонів доларів», - зауважив представник Білого дому.

За його словами, це забезпечить нові можливості для посилення протиповітряної оборони України, у тому числі для протидії загрозам, які становлять бойові безпілотники. Крім того, новий пакет включатиме передачу важливого озброєння, яке ЗСУ вже ефективно використовує на полі бою. Передбачається відправка, в тому числі, додаткових ракет для систем HIMARS, а також боєприпасів для української артилерії.

Читайте також: Пентагон підтвердив, що надання Україні систем ППО є пріоритетним завданням

Кірбі нагадав, що минулого місяця США доправили в Україну перші дві системи протиповітряної оборони NASAMS, за допомогою яких українські партнери «надзвичайно ефективно» протистояли численним атакам рф із застосуванням ракет і БПЛА.

Крім того, представник Білого дому повідомив, що наступного тижня в Україну почне надходити обладнання з пакета допомоги для відновлення енергетичної інфраструктури, оголошеного Держдепартаментом раніше.

Як повідомляв Укрінформ, напередодні США заявили, що планують посилити допомогу Україні в розмінуванні, для чого Держдепартамент уже виділив $91,5 мільйона.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-