У Чернівцях відкрили Музей науки

У Чернівцях відкрили Музей науки

Фото
Укрінформ
У Чернівцях відкрили Музей науки, в якому представлені близько сотні експонатів.

Про це у Фейсбуці повідомляє Чернівецька обласна рада, передає Укрінформ.

«У Чернівцях відкрили другий в Україні Музей науки Малої академії наук НАНУ. Музей відкрили на базі Буковинської малої академії наук учнівської молоді. Там представлено близько сотні експонатів», - повідомляє обласна рада.

Тут зауважили, що для дослідницьких експериментів музей пропонуватиме маленьким відвідувачам понад 80 експонатів, з якими можна інтерактивно взаємодіяти.

«Пів сотні із них привезли з Києва, ще 30 – із Музею цікавої науки з Одеси. Також найбільша міжнародна музейна асоціація Ecsite передала експозицію «Оптичні ілюзії» з німецького музею «Технозеум», що в місті Мангайм. Завдяки їй відвідувачі зможуть зрозуміти особливості кімнати Еймса, подивитися крізь дзеркальний лабіринт чи пізнати принципи роботи калейдоскопу», – зазначають в обласній раді.

Тут запевняють, що це лише перший етап роботи.

«Надалі ми плануємо активно розвивати Музей науки, зокрема створити декілька наукових лабораторій, майстерень, бізнес-інкубатор, відкрити школу стартапів», – наголосив президент Малої академії наук Станіслав Довгий.

Читайте також: Американська і Польська академії наук оголосили конкурс для українських дослідників

Зазначається, що Музей науки відкрили у ТРЦ «Панорама», що на вулиці Хотинській у Чернівцях. Одночасно Музей може умісити до 70 відвідувачів. Перші місяці вхід тут буде безкоштовним.

У Чернівцях відкрили Музей науки / Фото: Чернівецька обласна рада

Упродовж зимового періоду Музей науки працюватиме 3-4 години на день. За бажанням освітян, тут навіть можна буде проводити уроки фізики чи хімії.

Наразі Мала академія наук має на меті створити Музеї науки в усіх областях України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-