Активістів і представників місцевої влади із окупованих територій утримують у новому СІЗО Сімферополя

Активістів і представників місцевої влади із окупованих територій утримують у новому СІЗО Сімферополя

Укрінформ
У новому слідчому ізоляторі, який російські загарбники відкрили в Сімферополі, утримують цивільних мешканців тимчасово окупованих територій Херсонщини та Запоріжжя, зокрема активістів, волонтерів, представників місцевої влади.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у звіті “Кримської правозахисної групи” про ситуацію з правами людини в тимчасово окупованому Криму.

Як зазначається, новий ізолятор в Сімферополі, який загарбники відкрили за адресою колонії, курує фсб росії. За даними КПГ, він розрахований на 458 місць.

“У цьому ізоляторі перебуває понад 110 осіб, більшість з яких — цивільні мешканці окупованих після 24 лютого 2022 року територій України, зокрема Херсонської та Запорізької областей. Серед незаконно утримуваних є громадські активісти, волонтери та представники місцевої влади”, - зазначили правозахисники.

Читайте також: Громадянська журналістка написала листа з сімферопольського СІЗО: заявляє про посилення тиску

Так, за даними “Кримської правозахисної групи”, загарбники утримують у цьому СІЗО викладача кримськотатарської мови з с. Новоолексіївка Херсонської області Аппаза Куртамета; мешканку Херсона, Senior QA в одній з провідних IT-компаній України Ірину Горобцову; учасника АТО, мешканця Херсона Павла Запорожця; волонтера, який після повномастабного вторгнення перебував у Херсоні Маріано Кала Таюд Гарсія; мера м. Гола Пристань Херсонської області Олександра Бабича; депутата Новокаховської міської ради Ігора Прокотовило; викрадених у Мелітополі волонтерів Ярослава Жука та Іллю Єніна; мешканця Запоріжжя Дмитра Голубєва та ін.

Читайте також: У Криму росіяни припинили будівництво соціальних об’єктів: Ташева назвала причину

Як повідомлялося, у жовтні загарбники відкрили у Сімферополі в тимчасово окупованому Криму новий слідчий ізолятор.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-